Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου


Δελτίο Τύπου



Α’ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕΡΙΦΟΥ

20/7 - 12/8/2012





Ακόμα κι αν στις δύσκολες ημέρες μας δεν πιστεύετε στην υλοποίηση των ονείρων, πιστέψτε στο δικό μας όνειρο που πήρε σάρκα και οστά:

Το Α’ Φεστιβάλ Σερίφου είναι πλέον πραγματικότητα!

Κι αυτό, επειδή πεισμώσαμε κι είπαμε: ‘Δεν πάει άλλο! Δεν μπορεί το πανέμορφο νησί μας με τις μοναδικές θάλασσές του και την ξακουστή Χώρα του, να μένει χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις!’ Σηκώσαμε, λοιπόν, τα μανίκια και, με σιδερένια θέληση και βασιζόμενοι στις δυνάμεις μας και μόνο, γεμάτοι αισιοδοξία, οργανώσαμε το πρόγραμμά του.

Οι στόχοι μας είναι:

·       Να δώσουμε στο ντόπιο πληθυσμό και στους επισκέπτες του νησιού μια ποικιλία εκδηλώσεων, αυστηρά επιλεγμένων, που περιλαμβάνουν συναυλίες σύγχρονου έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, παραδοσιακών ακουσμάτων από τις γειτονικές χώρες της Μεσογείου, ρεμπέτικου, ξένης μουσικής από ξένους καλλιτέχνες, αλλά και παραστάσεις θεάτρου, Καραγκιόζη, χωρίς να ξεχνάμε τη γοητεία της αφήγησης παραμυθιών.

·       Να αναδείξουμε τον τόπο μας μέσα από τον πολιτισμό του, γι αυτό και στο Φεστιβάλ περιλαμβάνονται και Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και συναυλία σουραυλιού, που είναι ένα από τα πλέον λαοφιλή μουσικά όργανα των Κυκλάδων.

·       Να τονώσουμε τον τουρισμό μας, που περνά κρίση. Και είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλουμε σε αυτόν τον εθνικό στόχο, τουλάχιστον όσον αφορά το νησί μας. Άλλωστε, την προσπάθειά μας αγκαλιάζουν φορείς και κάτοικοι της Σερίφου.

·       Να συνεχίσουμε και να καθιερώσουμε, ως θεσμό, το Φεστιβάλ.



Για το Φεστιβάλ διαλέξαμε ηχηρά ονόματα καλλιτεχνών μας. Οι τραγουδιστές-συνθέτες Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ηλίας Λιούγκος, Ross Daly, Βαγγέλης Κορακάκης, Σοφία Βόσσου, Δημήτρης Μπάσης, οι ηθοποιοί Μαρία Πρωτόπαπα, Μαρία Γεωργιάδου,  Νίκος Καλαμό, ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόσκλησή μας, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες μας. 

Οι εκδηλώσεις θα γίνονται στο Θέατρο στα ριζά της Χώρας, με θέα το ωραιότερο φυσικό σκηνικό που μπορεί κανείς να ονειρευτεί. Τη θάλασσα, το λιμάνι, τα πλοία που μπαινοβγαίνουν φωτισμένα και, στο βάθος, τους όγκους των κοντινών νησιών.

4 σχόλια:

  1. Αντε,
    Καλή Αρχή... κι αέρα στα πανιά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή Μαίρη μου!!!
    Δεν θα λείψουν κι οι φουρτούνες, αλλά θά ναι ωραίο ταξίδι!
    Πολλά φιλιά και καλή τύχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία!
    Σοφία + Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ Σοφία κι Αλέξη κι εύχομαι να σας δούμε και στη Σέριφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή